ΕΣΥ: «Εκτός λειτουργίας ο χειρουργικός τομέας στο νοσοκομείο της Λήμνου»
FAEBOOK.COM/ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΥ: «Εκτός λειτουργίας ο χειρουργικός τομέας στο νοσοκομείο της Λήμνου»

SHARE THIS

«Δυστυχώς το νοσοκομείο έχει καταντήσει κέντρο διακομιδών» καταγγέλει ο πρ. της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μια καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, Μιχάλη Γιαννάκου, φέρνει για ακόμα μία φορά στο φως την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και την παραμέληση των δομών υεγίας στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο νοσοκομείο της Λήμνου υπάρχουν μεγάλα κενά, με βασικότερα την έλλειψη αναισθησιολόγου που έχει οδηγήσει να μην γίνονται χειρουργεία.

«Η Λήμνος είναι ένα απομακρυσμένο ακριτικό νησί. Με το καράβι είναι 5 ώρες από την Καβάλα, 5 ώρες από τη Μυτιλήνη και 10 ώρες από την Αθήνα. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναζητήσουν υπηρεσίες εκτός νησιού. Κι όμως, δυστυχώς, το νοσοκομείο έχει καταντήσει να είναι κέντρο διακομιδών» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Ακόμη και μια σκωληκοειδίτιδα πριν από λίγες ημέρες αεροδιακομίστηκε στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας. Δεν έχουμε αναισθησιολόγο ούτε για τις διασωληνώσεις και καλείται ιδιώτης παθολόγος, ο οποίος καθυστερεί κι αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τον ασθενή» συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι στο νοσοκομείο υπάρχει ψηφιακός μαστογράφος που όμως είναι κλειστός, καθώς δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης. «Μιλάμε για δωρεάν μαστογραφίες, το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”. Εδώ δεν ισχύει» ανέφερε.

Όπως είπε, οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον από τα νοσοκομεία ολόκληρου του Αιγαίου καθώς δεν υπάρχουν μισθολογικά και οικονομικά κίνητρα.

Exit mobile version