Εθνικισμός στην στρατιωτική παρέλαση με αλυτρωτικά και πολεμοχαρή συνθήματα (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικισμός στην στρατιωτική παρέλαση με αλυτρωτικά και πολεμοχαρή συνθήματα (Video)

SHARE THIS

«Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία» ήταν μερικά από τα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα που ακούστηκαν.

Όσο δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη «Συναυλία Ειρήνης», σε συνδυασμό με τη μιλιταριστική μανία της κυβέρνησης, που στέλνει όπλα στην Ουκρανία, τρελαίνεται για τα Rafale και κοιτά τον ουρανό περιχαρής για τον «θησαυρό» που απέκτησε η χώρα, εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα ακούστηκαν στην παρέλαση, που μόνο ντροπή μπορούν να δημιουργήσουν, όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ανθρωπιστική κρίση γιγαντώνεται.

«Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία» ήταν μερικά από τα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα που ακούστηκαν στη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση, με εντολές προφανώς των διοικήσεων των σχολών.

Πιο συγκεκριμένα, τα παραπάνω συνθήματα ακούστηκαν, από τμήμα της Σχολής Ικάρων. Τέτοιου είδους πεποιθήσεις και… ιδέες, μόνο επικίνδυνες μπορούν να θεωρηθούν, γιατί ο εθνικισμός τελικά δεν έχει φύγει από την κοινωνία, είναι ριζωμένος και πολλοί μπορεί να φαντασιώνονται… εκστρατείες!

Exit mobile version