Euroferry Olympia: Βρέθηκε και τέταρτη σορός στο πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Euroferry Olympia: Βρέθηκε και τέταρτη σορός στο πλοίο

SHARE THIS

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων - Πλέον, ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους τέσσερις.

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων στο πλοίο Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής 18.02. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ακόμη ένας εγκλωβισμένος εντοπίστηκε νεκρός, ανεβάζοντας τον δραματικό απολογισμό στους τέσσερις νεκρούς.

Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σήμερα μία τέταρτη σορό άντρα στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού, με αποτέλεσμα να αγνοούνται αυτήν τη στιγμή επτά άτομα.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

«Τελείως εσφαλμένη» χαρακτήρισε την απόφαση να μετακινηθεί το πλοίο στον Αστακό ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί τη σύζυγο του ενός Έλληνα αγνοούμενου οδηγού φορτηγού. «Δεν στέκει με βάση τη λογική. Δεν μπορεί να υπάρχουν 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι και να χάνονται 15-17 ώρες για να ταξιδεύει με 2 μίλια την ώρα το πλοίο» τόνισε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι έρευνες έχουν σταματήσει.

«Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας»

Ο Απ. Λύτρας υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία τόσο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο όμως και σε άλλους. «Μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχαν» είπε χαρακτηριστικά. Επικαλέστηκε δε την κατάθεση του Λευκορώσου οδηγού που βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο πλοίο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι κανένας από τους 4 πυροσβεστήρες που βρήκε δεν λειτουργούσε.

Απαντώντας δε στους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι είχε γίνει πρόσφατα έλεγχος στο πλοίο και ότι όλα είχαν βρεθεί εντάξει, ο δικηγόρος της συζύγου του αγνοούμενου οδηγού σημείωσε ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι τελείως τυπικοί. «Δεν ξέρουμε πώς γίνονται οι επιθεωρήσεις των πλοίων; Έχετε δει κανένα πλοίο να κόβεται;» τόνισε με νόημα.

Exit mobile version