Eurostat: 1 στους 5 νέους αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φτώχειας
EUROKINNISI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: 1 στους 5 νέους αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φτώχειας

SHARE THIS

Σύμφωνα, με τη Eurostat το 26% των νέων  ηλικίας 15-29 ετών στην Ελλάδα αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Μπορεί η κυβέρνηση να θριαμβολογεί για την ποιότητα ζωής της όμως με βάση τα  στοιχεία του 2021 που δημοσιεύει η Eurostat με σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις βρίσκεται αντιμέτωπο το 6% των νέων ηλικίας 15-29 ετών στην ΕΕ.

Το υψηλότερο ποσοστό των νέων που υπέστησαν σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2021 καταγράφηκε στη Ρουμανία (23,1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (18,7%) και η Ελλάδα (14,2%)

Αντιμέτωπο με σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις βρίσκεται το 6% των νέων ηλικίας 15-29 ετών στην ΕΕ, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στη Ρουμανία (23,1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (18,7%) και η Ελλάδα (14,2%).

Μικρότερο του 3% ήταν σε 11 από τα 26 κράτη-μέλη της ΕΕ και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και την Εσθονία.

Το ποσοστό σημαντικής υλικής και κοινωνικής στέρησης (SMSD) είναι ένας δείκτης που δείχνει την επιβεβλημένη έλλειψη απαραίτητων και επιθυμητών αντικειμένων για μια επαρκή διαβίωση. Ο δείκτης διακρίνει τα άτομα που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα συγκεκριμένο αγαθό, υπηρεσία ή κοινωνικές δραστηριότητες και ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που βιώνει αναγκαστική έλλειψη τουλάχιστον 7 από τα 13 είδη στέρησης τόσο σε επίπεδο νοικοκυριού, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Exit mobile version