Έξαλλος ο Πορτοσάλτε με τον Πατούλη που ζητά ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξαλλος ο Πορτοσάλτε με τον Πατούλη που ζητά ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό (Video)

SHARE THIS

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ αντέδρασε στις δηλώσεις του Γ. Πατούλη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, καθώς φοβάται ότι θα έχουμε πλεόνασμα γιατρών

Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι έχει ενισχυθεί επαρκώς το ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, κατέρριψε σήμερα από τον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε να εξανίσταται!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γ. Πατούλης ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, αποδεικνύοντας τους έωλους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, τον Δεκέμβριο του 2019 συνταξιοδοτήθηκαν 480 διευθυντές γιατροί από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κενό το οποίο δεν καλύφθηκε.

Όπως τόνισε, χρειάζεται να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές, διευκρινίζοντας ότι δεν αρκεί να ανοίγουν ΜΕΘ από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει.

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Γιώργος Πατούλης απάντησε: «Το θέμα είναι τι προσέλαβε. Όχι γιατρούς».

Ο Άρης Πορτοσάλτε, εμφανώς εκνευρισμένος ρώτησε τον Γιώργο Πατούλη εάν μιλάει ως συνδικαλιστής γιατί:

«Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορονοϊό κ. Πρόεδρε. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;»

Ο δημοσιογράφος, που δεν έχει απευθύνει αντίστοιχη ερώτηση και για τις προσλήψεις αστυνομικών, γιατί πιθανόν δεν τον νοιάζει αν «θα έχουμε πλεόνασμα», εισέπραξε την αποστομωτική απάντηση του Γ. Πατούλη ότι εάν θέλουμε να έχουμε ένα δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιες και οι δευτεροβάθμιες δομές υγείας.

 

Exit mobile version