Φοιτητές & καθηγητές θα περιμένουν στις πύλες των Πανεπιστημίων τους αστυνομικούς την Παρασκευή
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές & καθηγητές θα περιμένουν στις πύλες των Πανεπιστημίων τους αστυνομικούς την Παρασκευή

SHARE THIS

«Θα είμαστε εκεί δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου τα ξημερώματα. Κυρία Κεραμέως σας περιμένουμε!»

Η πανεπιστημιακή αστυνομία πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της στα Πανεπιστήμια την Παρασκευή και ήδη έχουν διοργανωθεί συλλαλητήρια για την Πέμπτη το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας από φοιτητές έχοντας όμως στο πλευρό τους και τους καθηγητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, ενόψει της επίσημης εγκατάστασης των ΟΠΠΙ (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως έχουν ονομαστεί) την Παρασκευή 10 Ιουνίου στα πρώτα ιδρύματα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα περιμένουν την πανεπιστημιακή αστυνομία ενωμένοι από τις 6 το πρωί στις πύλες.

Επιπλέον, την Παρασκευή, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα περιμένουν τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς από τις 6 το πρωί στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, αλλά και της ΑΣΟΕΕ.

«Θα είμαστε εκεί, μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας» τονίζουν πανεπιστημιακοί καθηγητές από τη σελίδα της πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.000 υπογραφές.

«Για όλες και όλους εμάς αρχίζει η μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια, στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης στην Αθήνα. Θα είμαστε εκεί δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου τα ξημερώματα. Κυρία Κεραμέως σας περιμένουμε!» σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, γενικές συνελεύσεις διοργανώθηκαν σήμερα σε πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη τη χώρα από φοιτητικούς συλλόγους και αύριο Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό στη Νομική της Αθήνας.

Την ίδια ώρα στο ΑΠΘ, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί τρομακτικά περιστατικά άγριας αστυνομικής βίας εναντίον φοιτητών, φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σε καταλήψεις, ενώ προγραμματίζονται και γενικές συνελεύσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με το foititikanea.gr, κατάληψη αποφάσισαν ήδη οι φοιτητές Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Μαθηματικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 360 νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί που θα περιπολούν στα ελληνικά Πανεπιστήμια πήραν την περασμένη εβδομάδα τα φύλλα πορείας από τη ΓΑΔΑ. Οι 260 θα ανήκουν σε αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται γύρω από την Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα και οι υπόλοιποι 100 στα ΑΤ της Θεσσαλονίκης και γύρω από το ΑΠΘ.

Exit mobile version