Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της Πανσπουδαστικής- Η ΔΑΠ μιλάει για νοθεία
AP PHOTO ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - JEAN FRANCOIS BADIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της Πανσπουδαστικής- Η ΔΑΠ μιλάει για νοθεία

SHARE THIS

Η ΔΑΠ όπως και πέρυσι, αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για δική της πρωτιά και νοθεία της Πανσπουδαστικής.  

Την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, δίνουν νικήτρια των φοιτητικών εκλογών του 2023, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις πλην της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έκανε λόγο για νοθεία του αποτελέσματος.

Η σπουδάζουσα νεολαία που την τελευταία τετραετία έχει βιώσει την στοχοποίηση, την κρατική βία και καταστολή αλλά και την κυβερνητική ταξική μεροληψία σε βάρος της, έδωσε για ακόμη μία χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική.

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ», αναδεικνύεται πρώτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ΔΑΠ να αμφισβητεί ξανά την εκλογική της ήττα, κάνοντας λόγο για νοθεία.

Τα ΕΑΑΚ-Αριστερά σχήματα δείχνουν πρώτη την Πανσπουδαστική με ποσοστό 36,49%, ενώ στην ΔΑΠ δίνουν ποσοστό 25,43%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 255 από 272 συλλόγους, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανήλθε στο 34.07%, έναντι 27,69% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,26%, ενώ και πάλι το Δίκτυο/Μπλόκο κινείται σε χαμηλά ποσοστά (2,39%).

Από την άλλη, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που επικαλείται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,31% των ψήφων, με την Πανσπουδαστική να ακολουθεί με 26,45%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με 11,89%. Όπως αναφέρει, σε πάνω από 50.000 ψηφίσαντες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει σπάσει το φράγμα των 20.000 ψήφων, αφήνοντας την Πανσπουδαστική καθαρά δεύτερη με περίπου 13.100 ψήφους. Η ΠΑΣΠ κινείται λίγο κάτω από τις 6.000 ψήφους, ενώ το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 1.000 ψήφους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 2023 μέχρι στιγμής σε 255 από 272 φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά, όπως τα δημοσιεύει η Πανσπουδαστική:


ΔΑΠ: Νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%.

Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα:

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/ σε πραγματικό χρόνο, μόλις δημοσιεύονται από τις κατά τόπους ΚΕΦΕ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αναγνωρίσει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων.

Exit mobile version