Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Έκαναν παλιοσίδερα το βασικό πειστήριο του εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Έκαναν παλιοσίδερα το βασικό πειστήριο του εγκλήματος

SHARE THIS

Εν αγνοία της ανακρίτριας οι αστυνομικοί επέστρεψαν το κλεμμένο όχημα στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το πήγε για σκραπ, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών

Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας στην έρευνα για την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δυο ακόμα Ρομά, προκύπτουν από την αποκάλυψη ότι το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, το κλεμμένο όχημα, έχει γίνει παλιοσίδερα.

Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τρεις ημέρες μετά την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και την απόπειρα κατά δυο ακόμα Ρομά, οι αστυνομικοί επέστρεψαν το κλεμμένο όχημα στον ιδιοκτήτη του χωρίς να ενημερώσουν την ανακρίτρια και πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος στις 5 Νοεμβρίου το πήγε για παλιοσίδερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το βασικό πειστήριο του εγκλήματος.

Η οικογένεια μάλιστα του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί όταν έκανε αίτημα στο Δ’ Ανακριτικό τμήμα Πειραιά και ζήτησε να πληροφορηθεί για το όχημα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είχε γίνει παλιοσίδερα!

Η καταστροφή του αυτοκινήτου, πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για πρόσθετη λήψη βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων, αλλά και ούτε μπορεί να εξεταστεί από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενα – πειστήρια που συνδέονται με κακουργηματικά αδικήματα και περιέχονται στις δικογραφίες δεν επιστρέφονται παρά μόνον όταν εκδικαστεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Εφημερίδα των Συντακτών, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Ρουπακιάς πήγε στο Κερατσίνι και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα δεν έχει επιστραφεί ακόμα στην αδελφή του δολοφόνου στην οποία και ανήκει καθώς η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν 36 σφαίρες κατά των τριών νεαρών Ρομά καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι περισυνέλλεξαν 36 κάλυκες αλλά μόνο 18 βολίδες.

Exit mobile version