Φωτιά σε πλοίο: Δύο άτομα εγκλωβισμένα στο γκαράζ ζητούν βοήθεια -Πληροφορία για 10 αγνοούμενους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο: Δύο άτομα εγκλωβισμένα στο γκαράζ ζητούν βοήθεια -Πληροφορία για 10 αγνοούμενους

SHARE THIS

Άτομο που βρίσκεται ακόμα στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με το λιμενικό και ζήτησε βοήθεια αναφέροντας ότι υπάρχει στο φλεγόμενο πλοίο ακόμα ένα άτομο

Δύο άτομα παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο και συγκεκριμένα στο γκαράζ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στις 10:43.

Ο ένας από αυτούς επικοινώνησε με τις αρχές και έκανε έκκληση για βοήθεια, λέγοντας πως είναι ακόμα ένα άτομο μαζί του στο σημείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον πρόκειται για οδηγούς που κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος ανώτατη πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι δεν έχουν εντοπιστεί δέκα άτομα!

Οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση μόλις όλοι οι διασωθέντες φτάσουν στην Κέρκυρα όπου και αναμένεται να διαπιστωθεί εάν από την επίσημη κατάσταση των επιβατών υπήρξαν άτομα που τελικά δεν επιβιβάστηκαν στο πλοίο ή ακόμα εάν υπάρχει περίπτωση να μπήκαν υπεράριθμοι επιβάτες.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασαν πριν από λίγη ώρα με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής που έπλεε στην περιοχή, επιβαίνοντες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ένα μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στην Κέρκυρα καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Exit mobile version