Φωτιά: Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Βούλα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Βούλα

SHARE THIS

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, που αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο την επόμενη ώρα.

Σε προληπτική εκκένωση οικισμού, στην οδό Αριστείδου στη Βούλα, προχώρησαν οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες ενώ πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες που μαίνονται στις παρυφές του Υμηττού.

Η αγωνία διαρκώς μεγαλώνει, με τις αναζωπυρώσεις να είναι και το μέτωπο της φωτιάς μεγάλο. Η πυροσβεστική επιχειρεί να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο και δίνει μάχη για να μην καούν άλλα σπίτια.

Μία μεγάλη αναζωπύρωση έλαβε χώρα λίγο πριν τις 18:00 στο δάσος που υπάρχει στη χαράδρα και ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο 251 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Στην κατοικημένη περιοχή της Βούλας μαίνονται οι φλόγες όπου επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Μήνυμα και από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Βούλας και των γύρω περιοχών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γλυφάδα.

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις, πιθανότατα από τα οχήματα που καίγονταν.

Πιο συγκεκριμένα, για την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ, δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 72 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό.

Στην περιοχή πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα κατευθύνεται προς το βουνό από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέσα πυρόσβεσης.


EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI
Exit mobile version