Φωτιά στη Λέσβο: Καλύτερη εικόνα στη Βρίσα – Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Λέσβο: Καλύτερη εικόνα στη Βρίσα – Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά

SHARE THIS

Βελτίωση παρουσιάζει η φωτιά στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι. Σε εξέλιξη στο δάσος της Δαδιάς με διάσπαρτες εστίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Λαγκάδα, κοντά στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, μετά τη νέα αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ξυπνώντας τον πύρινο εφιάλτη για τους κατοίκους.

Το πύρινο μέτωπο στα βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο χωριό Βρίσα αναζωπυρώθηκε, σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 16:00, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού Βρίσας ώστε να εκκενώσουν ξανά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Επιπυραγό, Ιωάννη Αρτοποιό, το απόγευμα της Πέμπτης, το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται.

Το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης στη Λέσβο έχει οριοθετηθεί”, ανέφερε ακόμα ο κ. Αρτοποιός ενώ πρόσθεσε ότι “είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή”. Όπως είπε λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα οπότε και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω 112.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ο δείκτης επικινδυνότητας για αύριο, Πέμπτη λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που αναμένεται να είναι πολύ αυξημένος για τη Λέσβο.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από 22/7 συνελήφθησαν 9 άτομα για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Σημείωσε, δε, πως την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 1.185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές ενώ 33 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Δαδιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Για έβδομη μέρα συνεχίζουν τον καταστροφικό τους έργο οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται από τα επίγεια για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν είναι να υπάρξει σήμερα οριοθέτηση της πυρκαγιάς, καθώς από αύριο Πέμπτη (28/7) αναμένονται άνεμοι αυξημένης έντασης.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες τα λεγόμενα καντηλάκια.

Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Μαίνεται για 5η ημέρα η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα, στην θέση Τσακατούρα της ΠΕ Γρεβενών, τοποθεσία Αυγό, όπως την γνωρίζουν οι περισσότεροι στην περιοχή.

Το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που δεν διευκολύνει την προσέγγιση των εναέριων μέσων. Η φωτιά δεν είναι έρπουσα με αποτέλεσμα η κατάσβεσή της να γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Η φωτιά ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε πολύ δύσβατο σημείο και παρά την προσπάθεια που γίνεται από εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα δεν έχει γίνει εφικτή η κατάσβεσή της.

Φωτιά στον Βάκο Ροδόπης

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Βάκο Ροδόπης σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Exit mobile version