Φωτιά στην Πάρνηθα: 130 πυρόπληκτα ζώα στον σταθμό συγκέντρωσης στο Γαλάτσι
INSTAGRAM.COM/ DOGSVOICE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: 130 πυρόπληκτα ζώα στον σταθμό συγκέντρωσης στο Γαλάτσι

SHARE THIS

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και φροντίδας για τα πυρόπληκτα ζωάκια.

Στο πλευρό των αθέατων θυμάτων της φωτιάς, των πυρόπληκτων ζώων, βρίσκονται εθελοντές σε όλα τα μέτωπα, με απλούς πολίτες να σώζουν ζωάκια από τις εστίες της πυρκαγιάς και εθελοντικές, φιλοζωικές οργανώσεις να βοηθούν στην ανακούφισή τους

Ειδικότερα, από χθες το απόγευμα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Πάρνηθα, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) βρέθηκε στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων, στο  Παλαί του Γαλατσίου, για να υποδεχτεί τα πρώτα ζώα από τις περιοχές της Φυλής αλλά και των Καλυβίων, καθώς και από όποιο άλλο μέτωπο υπάρχει ή θα ξεσπάσει στην Αττική.

Σε σχετική ανακοίνωση της Δράσης αναφέρεται πως όποιος εντοπίζει ζώο σε ανάγκη στις περιοχές που υπάρχει φωτιά μπορεί να το φέρει στον σταθμό συγκέντρωσης. Έως σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί 130 ζώα. Από αυτά, για όσα οι κτηνίατροι έχουν κρίνει πως είναι απαραίτητο, έχουν διακομισθεί σε κλινικές.

Η πλατφόρμα στήριξης φιλοζωικών οργανώσεων «Dog’s Voice» τονίζει σε ανάρτησή της πως «ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα και ξημέρωσε μία ακόμη δυσκολότερη μέρα. Η φωτιά δεν σταματάει και σίγουρα υπάρχουν νέα ζώα που θα χρειαστεί να επισκεφθούν τον σταθμό». Τονίζει πως «χρειαζόμαστε εθελοντές για καθαριότητες και μόνο, στον χώρο του Παλαί για την βάρδια των 08:30-12:00. Οι ώρες των βαρδιών που αναγράφουμε είναι συγκεκριμένες και πρέπει να τηρούνται από όλους μας για να μην υπάρχει πολύς κόσμος στον χώρο. Δεν χρειαζόμαστε γενικά εθελοντές σε κάποιο άλλο πόστο».

Στην ανακοίνωση εξηγούνται αναλυτικά οι ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι οποίες είναι Banmith pasta, οινόπνευμα, φλεβοκαθετήρες ροζ, μπλε, κίτρινοι, microchip, vetflex, φυσιολογικοί οροί για μάτια, κλουβιά μεταφοράς για γάτες». Τέλος αναφέρεται πως «στέλνουμε κουράγιο σε όσους ανθρώπους είναι στα μέτωπα της φωτιάς αυτή την στιγμή και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε στον σταθμό μας όσα ζώα έχουν ανάγκη».

 

Exit mobile version