Φωτιά στην Πεντέλη – Έκκληση Κότσιρα: «Μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα»
FACEBOOK / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - YIANNIS KOTSIRAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πεντέλη – Έκκληση Κότσιρα: «Μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα»

SHARE THIS

Με ανάρτησή του καλεί τους πολίτες να μην αφήσουν δεμένα ζωάκια στις κατοικίες, αλλά είτε να τα πάρουν μαζί είτε να τα αφήσουν ελεύθερα.

Η φωτιά στην Πεντέλη μαίνεται εδώ και ώρες και λόγω των ισχυρών ανέμων καίει ανεξέλεγκτα με την κατάσβεσή της να είναι πολύ δύσκολη. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, που είναι κάτοικος της περιοχής, με ανάρτησή του στα social media απευθύνει έκκληση προς όσους έχουν κατοικίδια ζώα στις κατοικίες τους, να μην τα αφήσουν δεμένα.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά είτε να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας, όσοι χρειαστεί να εκκενώσουν, είτε ακόμη να τα αφήσουν ελεύθερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά.

Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα».

Exit mobile version