Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιαλτική νύχτα – Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιαλτική νύχτα – Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

SHARE THIS

Η φωτιά καίει στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα. Έχουν εκκενωθεί περιοχές, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Παίδων Πεντέλης και το Νταού Πεντέλης.

Πύρινη κόλαση στο Ντράφι. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και εξαπλώνεται συνεχώς. Προβλέπεται εφιαλτική η αποψινή νύχτα.

Το μεγάλο μέγεθος της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη, αποκαλύπτουν και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Παλλήνη

Αισιοδοξία επικράτησε κοντά στα μεσάνυχτα στην περιοχή της Παλλήνης, με την κατάσβεση του βόρειου μετώπου της πυρκαγιάς – πίσω από το γήπεδο της Ανθούσας – και τον μερικό έλεγχο του δεύτερου μετώπου στη ρεματιά, το οποίο αναζωπυρώνεται συνεχώς από τον στροβιλισμό του ανέμου, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος.
Ο κ. Ζούτσος εκφράζει την βεβαιότητα, ότι σύντομα θα τεθεί και αυτό υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με εθελοντές και άνδρες του στρατού σε επιφυλακή.

Στην Πεντέλη μεταβαίνουν 50 Πυροσβέστες από τη Μακεδονία

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη. 50 Πυροσβέστες από την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται καθ’ οδόν για να συνδράμουν.

Εκκενώθηκε το Νταού Πεντέλης

Στο ίδρυμα Μητέρα μεταφέρθηκαν 35 παιδιά από το Νταού Πεντέλης. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, εκκενώθηκε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. 36 παιδιά και 19 άτομα του προσωπικού μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγία Σοφία.

Δήμαρχος Ραφήνας: Η πυρκαγιά εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, αναφορικά με το μικροκλίμα που αναπτύσσει η πυρκαγιά στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τόνισε ότι “δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα”.

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. 36 παιδιά και 19 άτομα του προσωπικού μεταφέρονται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Εκτός ελέγχου η φωτιά – Μεγάλη αναζωπύρωση με κατεύθυνση προς το Παίδων

Εκτός ελέγχου είναι το μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει στην Πεντέλη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση προς την κατεύθυνση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με τις φλόγες να έχουν κυκλώσει το Νταού.

Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η φωτιά έχει ήδη προκαλέσει ζημιές στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, ενώ εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδοποίηση για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι στην Ανθούσα τη Διώνη και το Δασαμάρι.

“Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διώνη και Δασαμάρι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, γράφει το μήνυμα του 112.

 

Σε δύο μέτωπα κινείται η φωτιά – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Στα σημεία πυρκαγιάς στη Πεντέλη βρίσκονται σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα Θριάσιο και Γ. Γεννηματάς για εγκαυματίες.
Ο συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ όπου ήδη βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Εκκενώνεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο πυρομετεωρολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.
Exit mobile version