Φωτιές: Μεγάλα μέτωπα σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Ρόδο – Μάχη με αναζωπυρώσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Μεγάλα μέτωπα σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Ρόδο – Μάχη με αναζωπυρώσεις

SHARE THIS

Και σήμερα, παρατηρούνται νέες αναζωπυρώσεις γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και την Ρόδο.

Για τρίτη μέρα μαίνονται οι φωτιές στην χώρα μας, όπου πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα.

Οι φλόγες άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής, με καμένα ζώα, δάση, περιουσίες μιας ζωής.

Και σήμερα, παρατηρούνται νέες αναζωπυρώσεις γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και την Ρόδο. Δυστυχώς, με το πρώτο φως εντάθηκε η ένταση των ανέμων, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Λουτράκι: Μάχη να μην περάσει στο ύψος των διυλιστηρίων η φωτιά

Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν συχνές αναζωπυρώσεις στη Γλυκιά Ζωή Λουτρακίου με τους πυροσβέστες να προσπαθούν από αέρος και εδάφους να σβήσουν τις φλόγες που ξεπηδούν στα καμένα.

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τους ανέμους. Το μέτωπο κινείται ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους, πλησιάζει στα διυλιστήρια χωρίς να κινδυνεύουν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει σκληρή «μάχη» στο σημείο, καθώς γίνεται προσπάθεια να μην περάσει στο ύψος των διυλιστηρίων.

Εκκενώσεις τριών χωριών κι ενός ξενοδοχείου στην Ρόδο

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος.

Εκκενώνεται το Κανδύλι

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Νέας Ζωής Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών, προκειμένου να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Δερβενοχώρια

Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

Ρόδος

Πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο όπου δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα, να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Μεσσηνία

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022. Στο σημείο αυτή την ώρα σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές.

Λακωνία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Πυρί Λακωνίας, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο.

Ασπρόπυργος

Νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν από λίγο στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή του εργοστασίου Τιτάν.

Exit mobile version