Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Προφυλακιστέος ο δράστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Προφυλακιστέος ο δράστης

SHARE THIS

Ο 50χρονος γυναικοκτόνος που στραγγάλισε και σκότωσε τη γυναίκα του στη Νίκαια κρίθηκε προφυλακιστέος. Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνος της 54χρονης στη Νίκαια. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης και σύζυγος της 54χρονης είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 5.20 τα ξημερώματα της Κυριακής (22/1) ο 50χρονος τηλεφώνησε σε κατάσταση μέθης στο Αστυνομικό Τμήμα και είπε ότι σκότωσε τη γυναίκα του. “Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου…” φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο σημείο βρήκαν την 54χρονη γυναίκα νεκρή, με σημάδια στο λαιμό.

Ο θάνατός της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οφείλεται, σε στραγγαλισμό με ίχνη απόφραξης του στόματος και της μύτης της. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την ανάκρισή του, “Έπινα ποτό έξω και όταν γύρισα σπίτι μου τσακωθήκαμε άγρια με την γυναίκα μου, ενώ στη συνέχεια τη σκότωσα”.

Σημειώνεται, ότι το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, 13 ετών σήμερα, που ζει στο σπίτι συγγενικού της προσώπου.

Iστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του το 2017 και το 2019, μετά από κλήσεις γειτόνων στην Αστυνομία.

Είχε δικαστεί για αυτές του τις πράξεις, όμως παρέμεινε ελεύθερος καθώς η σύζυγός του κετέθεσε μήνυση.

Ο ίδιος ήταν γνωστός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αφού είχε ιστορικό αλκοολισμού και συχνά σε κατάσταση μέθης προκαλούσε φασαρίες στην περιοχή και στον δρόμο και αρκετές φορές τον είχαν προσαγάγει για προστατευτική φύλαξη, μέχρι το πρωί, έως ότου να ξεμεθύσει και μετά να τον αφήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Τον περασμένο Μάιο μετά από ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο ο εισαγγελέας διέταξε τον ακούσιο εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί, όπου έκατσε μερικούς μήνες και ξαναβγήκε.

Το ζευγάρι είχε και ένα ανήλικο παιδί που ευτυχώς δεν ήταν στο σπίτι όταν συνέβησαν όλα, καθώς έμενε στη γιαγιά του.

Exit mobile version