Οι γυναικοκτόνοι νιώθουν πιο ασφαλείς από τα θύματα να καλέσουν την αστυνομία;
AP PHOTO EMILIO ESPEJEL
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι γυναικοκτόνοι νιώθουν πιο ασφαλείς από τα θύματα να καλέσουν την αστυνομία;

SHARE THIS

Ακόμη ένας γυναικοκτόνος που ακολούθησε τις οδηγίες γνωστής αστυνομικής τηλεπερσόνας και κάλεσε την Αστυνομία μετά το έγκλημα.

Μία σειρά δικαστικών αποφάσεων στην χώρα μας για εγκλήματα σεξουαλικής κι έμφυλης βίας έχουν γεννήσει στα θύματα ένα αίσθημα ματαιότητας και στους θύτες ένα αίσθημα εμπεδωμένης ατιμωρησίας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, μία ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της.

Ακόμη ένας γυναικοκτόνος που ακολούθησε τις οδηγίες γνωστής αστυνομικής τηλεπερσόνας: Ο 50χρονος γυναικοκτόνος κάλεσε την Άμεση Δράση στις 05:20 και είπε στους αστυνομικούς “ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου…”.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Law and Order, το 2017 και το 2019 το ζευγάρι είχε πάει στο Τμήμα για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο επειδή η γυναίκα δεν υπέβαλε μήνυση, ο δράστης έμενε πάντα ελεύθερος!

Την ώρα που η «σχολή» των γυναικοκτόνων -αυτών που μετά τη δολοφονία καλούν την αστυνομία και πέφτουν στα «μαλακά»- μεγαλώνει, η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας για τα θύματα.

Παρά τις διαρκείς κυβερνητικές εξαγγελίες , δεν υπάρχουν επαρκείς δομές προστασίας και φιλοξενίας θυμάτων κακοποίησης με συνέπεια τα θύματα να αναγκάζονται να μένουν μαζί με τους θύτες και πίσω από τις κλειστές πόρτες, να βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη.

Exit mobile version