Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Οι καταγγελίες συγγενών της 43χρονης που εκθέτουν την ΕΛΑΣ
ΑΝΤ1 / SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Οι καταγγελίες συγγενών της 43χρονης που εκθέτουν την ΕΛΑΣ

SHARE THIS

Μετά τις αδιανόητες δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ ότι «δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει η ζωή της 43χρονης».

Εγκληματική ολιγωρία από την ΕΛΑΣ, στην οποία είχε απευθυνθεί η 43χρονη λίγα 24ωρα πριν την δολοφονήσει ο 71χρονος σύντροφός της στη Σαλαμίνα, καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Έπειτα από τις αδιανόητες δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ που έχουν προκαλέσει -και δικαιολογημένα- οργή πως «δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει η ζωή της 43χρονης», το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταγγελίες για τον τρόπο που (δεν) έδρασαν οι αστυνομικές Αρχές προκειμένου να προστατεύσουν την άτυχη γυναίκα που λίγα 24ωρα πριν την δολοφονία της, είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα, όπως είπε η αδερφή του θύματος σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα της 43χρονης αλλά και η ίδια η 43χρονη, είχαν απευθυνθεί στην ΕΛΑΣ:

«Η μητέρα μου είπε ότι η πρώτη κίνηση που έκανε όταν της τηλεφώνησε η αδερφή μου, ήταν να καλέσει την Αστυνομία επειδή το σπίτι ήταν σε απομακρυσμένη περιοχή, σχεδόν χωρίς γειτονιά και να τους πει ότι κακοποιείται κι έχει ένα ανήλικο παιδί με αναπηρία. Κατεβείτε κάτω, βοηθήστε μας. Η απάντησή τους, όπως μου είπε η μητέρα μου, ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα και έτσι να πάνε οι ίδιες από εκεί. Υπάρχουν δύο κλήσεις προς την Αστυνομία από την μαμά μου και μετά, αφού πήρε την αδελφή μου με το αυτοκίνητο, πέρασαν πρώτα από την Αστυνομία, παρόλο που ήταν χτυπημένη.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε “την έχω στο αυτοκίνητο” και απ’ ότι κατάλαβα της ζήτησαν να ανεβεί πάνω και να δώσει κατάθεση. Η μαμά μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπαν να περάσει την επόμενη ημέρα και να την πάει στο Κέντρο Υγείας. Εκεί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Την άλλη μέρα, η μαμά μου πήγε στο Τμήμα με την αδελφή μου και με το παιδί κι έδωσαν κατάθεση».

Στη συνέχεια, όπως είπε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο γυναικοκτόνος μετά την καταγγελία είχε κρυφτεί κι αναζητούνταν, αφού όπως δήλωσε επικαλούμενος μαρτυρίες γειτόνων, επί τρεις ημέρες (από το βράδυ της Παρασκευής που ξυλοκόπησε την 43χρονη) κυκλοφορούσε στην Σαλαμίνα ελεύθερος κι απειλούσε συνεχώς και παρακολουθούσε την γυναίκα.

Συνεπώς, για ακόμη μία φορά προκύπτουν πάρα πολλά κενά για το πώς χειρίστηκε η Αστυνομία την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού τόσο η μητέρα του θύματος όσο και το ίδιο το θύμα είχαν απευθυνθεί στις Αρχές.

Exit mobile version