Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η «ψυχολόγος» της Καρολάιν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

SHARE THIS

Μετά τις αποκαλύψεις πως η γυναίκα αυτή δεν είχε ούτε δίπλωμα ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη ΓΑΔΑ, για να καταθέσει για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής, βρίσκεται η «ψυχολόγος» της άτυχης Καρολάιν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την παρέμβαση συλλόγων ψυχολόγων, που ζήτησαν τα πτυχία της «συναδέλφου» τους μετά από τηλεοπτικές της εμφανίσεις και σχόλια για την προσωπική ζωή της δολοφονημένης μητέρας.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η γυναίκα αυτή δεν είχε ούτε δίπλωμα ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων είχε ζητήσει από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία παρουσιάζεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σε επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, τονιζόταν μεταξύ άλλων:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

Από την πλευρά της πάντως, η κ. Μυλωνοπούλου απάντησε με εξώδικο στον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων για τα όσα ισχυρίζονται για εκείνη. Όπως ανέφερε, είναι «τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει «ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά». Η ψυχολόγος μέσα από τη εξώδικη διαμαρτυρία της κατηγορεί τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα». Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της «ψυχολόγου».

Exit mobile version