Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά- Περικοπές ακόμα και στα βασικά
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά- Περικοπές ακόμα και στα βασικά

SHARE THIS

Ψαλίδι ακόμα και σε βασικά αγαθά αναγκάζονται να κάνουν οι καταναλωτές, εξαιτίας της ακρίβειας.

Μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται, η αλήθεια όμως βρίσκεται στα συσσίτια των δομών και στα άδεια καλάθια των καταναλωτών. Οι άνθρωποι στενάζουν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και, χωρίς, να καταφέρνουν να πάρουν στην κυριολεξία ανάσα.

Τα πολλά για τους λίγους και τα λίγα για τους πολλούς. Κοινωνία δύο ταχυτήτων που αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς ούτε να ζήσεις αλλά ούτε και να πεθάνεις.

Σε ρεπορτάζ του το Euronews κάνει λόγο για συνεχείς ανατιμήσεις που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στα νοικοκυριά που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια κι όμως η κατάσταση παραμένει τραγική.

Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ αποκάλυψε πως:

  1. 2 στους 3 καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού
  2. 1 στους 7 καταναλωτές επισκέφθηκε διαφορετικό σουπερμάρκετ λόγω του καλαθιού του νοικοκυριού
  3. 7 στους 10 θα προτιμούσαν περισσότερες προσφορές

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που προτιμούν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Μια αγοραστική συνήθεια που υιοθετήθηκε την περίοδο των Μνημονίων.

Δυσαρεστημένοι είναι οι αγοραστές και με το καλάθι του νοικοκυριού.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, Χρήστος Κιοσές:

Οι καταναλωτές είναι αρκετά θυμωμένοι και αγχωμένοι. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως είναι το «Καλάθι του Νοικοκυριού» σίγουρα δεν επαρκούν για να λύσουν το πρόβλημα του πληθωρισμού. Είναι τόσο μεγάλες οι αυξήσεις που τέτοια μέτρα δεν μπορούν να τις αντισταθμίσουν. Οι καταναλωτές δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτά και η εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα μέτρα έχουν κάποιο αντίκτυπο και θα μπορούσαν να ληφθούν περισσότερα από την πλευρά της πολιτείας“.

Σε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν ότι λόγω της ακρίβειας αναγκάζονται να περιορίσουν βασικές ανάγκες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Exit mobile version