Η αλληλεγγύη κερδίζει: Παράθυρο ελπίδας για τη διάσωση του βιβλιοπωλείου «Αμόνι»
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΜΟΝΙ FACEBOOK.COM
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αλληλεγγύη κερδίζει: Παράθυρο ελπίδας για τη διάσωση του βιβλιοπωλείου «Αμόνι»

SHARE THIS

Παρά τα καλά νέα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική καμπάνια, καθώς η διαπραγμάτευση για ανανέωση του συμβολαίου του μαγαζιού θα συνοδευτεί από αναπροσαρμογή του ενοικίου.

Καρπούς φαίνεται να αποδίδει για ακόμα μια φορά η αλληλεγγύη και η κινητοποίηση των πολιτών, που όλο το τελευταιο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυ προστασίας γύρω από το βιβλιοπωλείο «Αμόνι».

Λίγες μέρες μετά από μέρα δράσης για τη διάσωση του μικρού βιβλιοπωλείου της πλατείας Μερκούρη, οι άνθρωποι που 22 χρόνια στέκονται άοκνα πίσω από αυτό, ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους ότι ο κίνδυνος να χάσουν το μαγαζί τους απομακρύνθηκε.

 

Παρά τα καλά νέα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική καμπάνια που είναι σε εξέλιξη, καθώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης για ανανέωση συμβολαίου θα συνοδευτεί από σχετική αναπροσαρμογή του ενοικίου.

Υπενθυμίζεται ότι το μαγαζί απειλήθηκε με λουκέτο, καθώς ένα μαγαζί εστίασης θέλησε να «το καταπιεί, για να γίνει από 100 τ.μ., 113 τ.μ.», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Το Σάββατο ήταν μια ωραία μέρα για το βιβλιοπωλείο μας και τη γειτονιά! Από το πρωί χειροτέχνες/ισσες με τους πάγκους τους, εμείς με τα βιβλία μας μαζί με τις μουσικές του φίλου μας Γιώργου υποδεχτήκαμε πολλούς φίλους/ες από τα Πετράλωνα και άλλες γειτονιές!

Η μεγάλη αλληλεγγύη είχε τα αποτελεσματά της, ο κίνδυνος να χάσουμε τη γωνία μας απομακρύνθηκε και είμαστε σε διαδικασία διαπράγμάτευσης για ανανέωση συμβολαίου για τα επόμενα πέντε χρόνια με τη σχετική αναπροσαρμογή του ενοικίου! Συνεχίζουμε για τον παραπάνω λόγο την οικονομική καμπάνια που έχουμε ανοίξει και πιστεύουμε ότι με την βοήθεια όλων στις επόμενες μέρες θα έχουμε μαζέψει το ποσό που χρειαζόμαστε.
Ετοιμάζουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για την Εβδομάδα των μικρών βιβλιοπωλείων 22-27/5 και την παρουσίαση στις 31/5 του βιβλίου του φίλου μας Γιάννη Αγγελάκα!Stay tuned!»

Exit mobile version