Η αλληλεγγύη νίκησε ξανά: Ο Σαϊντού παραμένει στην Ελλάδα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αλληλεγγύη νίκησε ξανά: Ο Σαϊντού παραμένει στην Ελλάδα

SHARE THIS

Έγινε δεκτό το αίτημα του Σαϊντού Καμαρά από την Αρχή Προσφυγών για την απόδοση ασύλου στη χώρα μας.  

Ο 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα, Σαϊντού Καμαρά δικαιώθηκε πανηγυρικά και το τείχος αλληλεγγύης που ύψωσε η κοινωνία απέδωσε καρπούς. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα λάβει διεθνή προστασία, καθώς, η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτή την αίτησή του για τη χορήγηση ασύλου.

Υπενθυμίζεται, πως τη δυνατότητα νόμιμης παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους την κατήργησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το 2021, στερώντας από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες το δικαίωμα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και μετά την ενηλικίωσή τους, κάτι που επιθυμεί ο Σαϊντού και στο πλευρό του στάθηκαν, φίλοι, καθηγητές και συμμαθητές του.

Μετά την κατακραυγή από την κοινωνία, η κυβέρνηση θυμήθηκε τον Σαϊντού και έδειξε επιτέλους πρόθυμη να τον βοηθήσει. Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, Νίκη Κεραμέως, επικαλέστηκε ότι ο μαθητής είναι αριστούχος και δήλωσε ότι «ενίσχυσε» τον φάκελό του, λες και ένας βαθμός μπορεί να καθορίσει την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Μία μέρα πριν εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η αίτηση ασύλου του 18χρονου από τη Γουινέα ο μαθητής επισκέφτηκε το μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε -κατόπιν εορτής- το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση.

Exit mobile version