Η Αττική καίγεται: Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος, Πολυδένδρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αττική καίγεται: Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος, Πολυδένδρι

SHARE THIS

Το μήνυμα που εστάλη αρχικά από το 112 ήταν για να κλείσουν οι καμινάδες, τα παράθυρα και οι πόρτες και όχι για εκκένωση.

Σε νέες εκκενώσεις προχωρά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τις περιοχές Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος, Πολυδένδρι.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, εκκενώνονται το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι καθώς και οι οικισμοί Πευκόφυτο και ο Ποντίων σε Άγιο Στέφανο.

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη από το μεσημέρι της Πέμπτης σαρώνει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι κι Αφίδνες.

Από το καταστροφικό πέρασμά της η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό πέντε ατόμων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Παράλληλα, δασοπυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι, έπεσε σε πηγάδι και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Δραματικές οι ώρες στους πρόποδες της Πάρνηθας από τη φωτιά που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε εντολή για την εκκένωση των περιοχών Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος, και Πολυδένδρι.

Την εντολή εκκένωσης ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός, ενώ υπεγράφη η εντολή να σταλεί μήνυμα μέσω του «112» για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγιο Στέφανο.

Νωρίτερα, το μήνυμα που είχε σ από σταλεί ο 112 ήταν για να κλείσουν όλες οι καμινάδες, τα παράθυρα και οι πόρτες, ώστε να μην μπουν οι καύτρες στα σπίτια, και όχι για εκκένωση.

Όλα αυτά καθώς το πύρινο μέτωπο πέρασε την εθνική οδό λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών και καίει πλέον ανεξέλεγκτο και στην κάτω πλευρά.

Exit mobile version