Η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί φυλάει τσίλιες στους φασίστες, το βράδυ επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί φυλάει τσίλιες στους φασίστες, το βράδυ επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς (Video)

SHARE THIS

«Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία» φώναζαν οι εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης που δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Δεν απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες την ίδια αντιμετώπιση από τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποία μπορεί να φυλάνε τσίλιες στους φασίστες στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα σχολεία, αλλά απέναντι στους εκπαιδευτικούς και την αγωνιζόμενη νεολαία απαντούν με χημικά και καταστολή.

Οι αστυνομικές αρχές με τη χρήση χημικών και αύρας, διέλυσαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έκαναν πορεία και επιχειρούσαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, που αντιδρούν στην διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, -με την υπουργό Παιδείας μάλιστα Ν. Κεραμέως να καταθέτει αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών- βγήκαν σήμερα να διαμαρτυρηθούν.

Φωνάζοντας συνθήματα «Νίκη – Χατζηδάκη ακούστε το καλά, οι νόμοι σας θα γίνουν κουρελοχαρτα», «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία» η πορεία των εκπαιδευτικών έφθασε στο Σύνταγμα με σκοπό να στρίψει από την οδό Αμαλίας και να επιστρέψει στα Προπύλαια και να διαλυθεί.

Όμως τότε τα ΜΑΤ την σταμάτησαν και δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν. Τα ΜΑΤ έκαναν ρίψη δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν επί της οδού Αμαλίας.

Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, τα συνδικαλιστικά σωματεία σημείωσαν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο».

Σημειώνεται επίσης ότι οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση ενάντια στη δικαστική απόφαση της Πέμπτης που έκρινε την απεργία τους παράνομη.

Exit mobile version