Η Κεραμέως συγχαίρει τους μαθητές που η ίδια… έκοψε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κεραμέως συγχαίρει τους μαθητές που η ίδια… έκοψε

SHARE THIS

Αφού έφτιαξε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση, πλήρως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των λίγων, αποφάσισε πως «δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις» 9.400 υποψήφιοι.

Την ώρα που χιλιάδες υπογραφές μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών συγκεντρώνονται, απαιτώντας την παραίτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open υπεραμύνθηκε των πολιτικών της.

Δήλωσε «λυπάμαι» για τον μαθητή που με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι με κορυφαίες επιδόσεις έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα του σχεδίου και προσέθεσε:«Τα ειδικά μαθήματα έχουν ειδικό βάρος» και «οι συνυποψήφιοί του έγραψαν καλύτερα».

Ο μαθητής αυτός κατάφερε να συγκεντρώσει 20.988 μονάδες και είχε επίδοση 1.838 μονάδες πάνω από τις περυσινές βάσεις, στις σχολές που ήθελε να περάσει.

Σύμφωνα με την Υπουργό είναι ανυπόστατες οι κατηγορίες όσων την εγκαλούν για εκπροσώπηση και υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιωτικών κολλεγίων, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν τα δημόσια ΙΕΚ.. Ωστόσο, μέχρι και η ίδια αναγκάστηκε να παραδεχτεί εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός ότι υποχρηματοδοτούνται.

Κάπως έτσι, η κ. Κεραμέως αφού έφτιαξε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση, πλήρως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των λίγων, αποφάσισε πως «δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις» 9.400 υποψήφιοι.

Exit mobile version