«Η κυβέρνηση να ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η κυβέρνηση να ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται»

SHARE THIS

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι το έργο της εμποδίζεται βίαια από τους Αστυνομικούς.

Με ανακοίνωσή της, μία ημέρα μετά το όργιο καταστολής της Αστυνομίας στο φοιτητικό συλλαλητήριο, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας απαιτεί από την κυβέρνηση να απαντήσει «αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, άνδρες της Αστυνομίας επανειλημμένα επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των φοιτητών, με αποκορύφωμα το βίντεο που καταγράφει αστυνομικό να ρίχνει κάτω φωτορεπόρτερ με βία, παρά το γεγονός ότι έφερε πάνω του τον φωτογραφικό του εξοπλισμό που αποδείκνυε την ιδιότητά του.

Μάλιστα, το νέο σχέδιο αστυνόμευσης και καταστολής διαδηλώσεων περιλάμβανε ρύθμιση περιορισμού της κινητικότητας των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ σε συγκεκριμένο χώρο, με πρόσχημα την ασφάλειά τους.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος σημειώνει:

«Εχθές είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς.

Για το συμβάν αυτό μάλιστα έγινε σήμερα αναφορά και στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν «συνήθεια».

Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!».

Exit mobile version