Η Μ. Τουμασάτου έγινε δωρήτρια σώματος – «Είναι καλό αν μπορείς να βοηθήσεις»
SCREENSHOT / MARIANNATOUMASATOU
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μ. Τουμασάτου έγινε δωρήτρια σώματος – «Είναι καλό αν μπορείς να βοηθήσεις»

SHARE THIS

«Ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς (...) δεν το χρειάζεσαι. Όμως, ένας γιατρός, για να γίνει καλύτερος γιατρός, το χρειάζεται».

Για την απόφασή της όταν φύγει από τη ζωή να παραχωρήσει το σώμα της στην Επιστήμη και τα όργανά της -αν είναι λειτουργικά-, σε άλλους ανθρώπους, μίλησε η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24, η Μαριάννα Τουμασάτου, αναφέρθηκε στην απόφασή της να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων.

«Στην ιατρική χρειάζονται σώματα. Είναι ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή έχει φύγει, όλα έχουν πάει στη θέση τους. Αυτό πια δεν το χρειάζεσαι. Όμως, ένας γιατρός, για να γίνει καλύτερος γιατρός και να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο, αν το χρειάζεται, ας το πάρει. Εγώ τι να το κάνω;…

Όταν έρθει ο ζωντανός άνθρωπος και θα χρειάζεται μια εμπειρία παραπάνω, να την έχει κερδίσει από το δικό μου σώμα. Αν μπορείς να βοηθήσεις, καλό είναι. Δεν είναι κάτι πολύ σπουδαίο» τόνισε.

«Εγώ το έχω κάνει εδώ και πολλά χρόνια, απλώς τώρα έτυχε να το πω» κατέληξε η αγαπημένη ηθοποιός.

Όπως είχε πει τον Δεκέμβρη μιλώντας στο Mega, έλαβε την απόφαση να γίνει δωρήτρια, στα 18 της χρόνια: «Ήταν πολύ μεγάλη χαρά όταν έκλεισα τα 18, πήγα και έκανα τα χαρτιά μου και έγινα δωρήτρια σώματος και οργάνων. Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω, το σώμα μου να πάει στο πανεπιστήμιο και τα όργανα, εάν είναι λειτουργικά, να δοθούν για μεταμοσχεύσεις».

Exit mobile version