Η «σοβαρή ΧΑ» έφερε πίσω την εγκληματική οργάνωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «σοβαρή ΧΑ» έφερε πίσω την εγκληματική οργάνωση

SHARE THIS

Όσοι ζητούσαν μία σοβαρότερη ΧΑ, έβγαιναν παγανιά με τσεκούρια, ζητούσαν νεκρούς στο Αιγαίο και τραγουδούσαν Γκέμπελς, σήμερα βρίσκονται στα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος.

Τις τελευταίες ώρες τα social media έχουν κατακλύσει εικόνες και βίντεο που δείχνουν φασίστες με κουκούλες και καδρόνια να βγαίνουν από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και να επιτίθενται σε μαθητές και αντιφασίστες φοιτητές.

Χαιρετούν ναζιστικά, λένε χρυσαυγίτικα συνθήματα και δέχονται συγχαρητήρια για τις δολοφονικές τους επιθέσεις από την εγκληματική οργάνωση που σκότωσε, ξυλοκόπησε και τραμπούκισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εξωσχολικούς που μπαίνουν στο σχολείο κρυφά αλλά και για μαθητές των ΕΠΑΛ που ενστερνίζονται φασίζουσες αντιλήψεις.

Μήπως όμως η συμπεριφορά τους αποτελεί καθρέφτη μίας κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας;

Μην ξεχνάμε, ότι άτομα που λίγα χρόνια πριν ζητούσαν μία «σοβαρή Χρυσή Αυγή» στην κυβέρνηση, σήμερα βρίσκονται στο κοινοβούλιο, και μάλιστα στα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος.

Ενώ άλλοι, που έβγαιναν «παγανιά» με τσεκούρια, ζητούσαν νεκρούς στο Αιγαίο και τραγουδούσαν Γκέμπελς, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί.

Η Αστυνομία πάλι, που και σήμερα ήταν παρούσα αλλά έριχνε χημικά στα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που δέχονταν επίθεση από τους φασίστες, φαίνεται ότι επιδεικνύει πάλι μία αμφιλεγόμενη στάση. Όπως και τότε, με τα τάγματα εφόδου.

Άρα γενικά, ας μην απορούμε πώς ξεφύτρωσαν αυτοί οι φασίστες στα ΕΠΑΛ. Δεν ξεφύτρωσαν. Το αυγό του φιδιού εξακολουθεί να επωάζεται…

Exit mobile version