Νέα φασιστική επίθεση στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Φώναζαν ΧΑγίτικα συνθήματα, χαιρετούσαν ν@ζιστικά (Vids)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα φασιστική επίθεση στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Φώναζαν ΧΑγίτικα συνθήματα, χαιρετούσαν ν@ζιστικά (Vids)

SHARE THIS

Νέα έφοδος φασιστών μέσα από το προαύλιο του σχολείου και επίθεση με βόμβες μολότοφ, κροτίδες κι άλλα αντικείμενα.

Φασίστες κουκουλοφόροι -τους οποίους συνεχάρη η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για τη χθεσινή τους βίαιη επίθεση- που βρίσκονταν εντός του ΕΠΑΛ πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, κροτίδες ακόμα και βόμβες μολότοφ προς την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το σχολείο.

Όλα άρχισαν χθες, όταν μια ομάδα μαθητών και εξωσχολικών βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε με αγριότητα σε φοιτητές, η πορεία διαμαρτυρίας των οποίων περνούσε έξω από το σχολικό κτίριο, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Σήμερα, δεκάδες νεαροί με κουκούλες πέταξαν σήμερα το πρωί πέτρες, μπουκάλια αλλά και κρότου λάμψης σε συγκέντρωση της ΚΝΕ φωνάζοντας και βρίζοντας, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες να αναγκαστούν να φύγουν από το σημείο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στο σημείο, έριξαν δακρυγόνα στους αντιφασίστες διαδηλωτές που δέχονταν επίθεση!

Στο πρώτο από τα παρακάτω βίντεο διακρίνονται άτομα εντός της κατάληψης να χαιρετούν ναζιστικά και να λένε χρυσαυγίτικα συνθήματα, ενώ και στη χθεσινή αντιφασιστική κινητοποίηση χρυσαυγίτες όρμησαν με λοστούς και μαχαίρια.

Άλλωστε, η εγκληματική οργάνωση προσφέρει πολιτική κάλυψη στο τάγμα εφόδου που πραγματοποίησε την επίθεση. Tη Δευτέρα χρυσαυγίτες είχαν πετάξει εθνικιστικά τρικάκια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

Όπως αναφέρει η ΕφΣυν, η ΕΛ.ΑΣ. -που χθες παρακολουθούσε «διακριτικά»- προχώρησε σήμερα σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, χωρίς να προβεί ούτε τώρα σε προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Βίντεο από τα επεισόδια:

Exit mobile version