Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Απέκλεισαν το ΑΠΘ
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Απέκλεισαν το ΑΠΘ

SHARE THIS

Κλιμακώνονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Κορυφώνονται οι δράσεις του φοιτητικού κινήματος της χώρας απέναντι στη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, ενόψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φοιτητές, ακαδημαϊκούς και μαθητές, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών και εκπαιδευτικών που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Κατάληψη στην Πρυτανεία

Σήμερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Με πανό που γράφει «Φωτιά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Δωρέαν και Δημόσια Παιδεία» φοιτητές έχουν προχωρήσει συμβολικά σε κατάληψη και καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές ο Πρύτανης απειλεί με παρέμβαση της αστυνομίας αν δεν φύγουν σε δέκα λεπτά. Στο σημείο βρίσκεται Μονάδα ΟΠΚΕ στη συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου.

Συμβολικός αποκλεισμός στο ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν σε ταυτόχρονο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ, καθώς και την είσοδο στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και την Πολυτεχνική.Οι φοιτητές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό στις 12 το μεσημέρι και θα κατευθυνθούν στην Καμάρα, για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία, με πιθανή κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Exit mobile version