Υπάρχει κι ένα σκάνδαλο υποκλοπών πέρα από τα μπάνια του Τζόνσον & το πάρτι της Σάνα Μαρίν
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει κι ένα σκάνδαλο υποκλοπών πέρα από τα μπάνια του Τζόνσον & το πάρτι της Σάνα Μαρίν

SHARE THIS

Διαβάζουμε απανωτά θέματα για τα μπάνια του Μπ. Τζόνσον αλλά και για την διασκέδαση της Σ. Μαρίν σε πάρτι, ενώ η χώρα μας κλυδωνίζεται από ένα βαρύ σκάνδαλο.

Ενώ η πολιτική ζωή της χώρας έχει συνταραχθεί με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, που μαζί του αποκάλυψε κι ένα βαθύ έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας, τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχουν επικεντρωθεί στην κάλυψη των διακοπών του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και το παρτάρισμα της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν.

Διαβάζουμε απανωτά θέματα για τα μπάνια του Μπόρις Τζόνσον στην χώρα μας, που πήγε, τι έφαγε, ποιον συνάντησε αλλά και για την εικόνα της Σάνα Μαρίν, -καθώς φαίνεται να αποτελεί είδηση που ένας νέος άνθρωπος διασκεδάζει στον ελεύθερο χρόνο του, ενώ τα ίδια ΜΜΕ δεν έχουν επιδείξει την ίδια προθυμία να διερευνήσουν τη δυσώδη υπόθεση υποκλοπών που κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια κι ότι δεν γίνεται σεβαστή η ιδιωτικότητά τους από το κράτος.

Οι πολίτες παρακολουθούν ουσιαστικά τα ΜΜΕ να ασχολούνται με πρώην και νυν ξένους ηγέτες ενώ η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών που είναι υπό την αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Ο Διεθνής Τύπος με εκτενή ρεπορτάζ του επιχειρεί να καλύψει αναλυτικά το θέμα, με τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ να περιορίζονται κυρίως στην αναμετάδοση κομματικών ανακοινώσεων και να μην προχωρούν στην διερεύνηση ενός σκανδάλου που παραβιάζει κατάφωρα την ιδιωτικότητα των πολιτών επιστρέφοντας πίσω την χώρα σε καιρούς σκοτεινούς.

Αφού καθήκον των ΜΜΕ (υποτίθεται πως) είναι να δρουν ελεγκτικά απέναντι στο κράτος αποκαλύπτοντας καταχρήσεις και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον αυτή η αποκάλυψη που αποδεικνύει με κραυγαλέο τρόπο καταχρηστικές πρακτικές, θα δρούσε αφυπνιστικά. Η ανισομερής κάλυψη του θέματος πάντως τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από τον ηλεκτρονικό Τύπο κι ενώ δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο…

Exit mobile version