Λίστα Πέτσα vol. 26625: «Μήπως φταίει το θύμα;» γράφει συστημικό ΜΜΕ για τις παρακολουθήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίστα Πέτσα vol. 26625: «Μήπως φταίει το θύμα;» γράφει συστημικό ΜΜΕ για τις παρακολουθήσεις

SHARE THIS

Επίρριψη ευθυνών στα θύματα παρακολουθήσεων επιχείρησε να κάνει συστημικό Μέσο αναφερόμενο στις υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει

Αδιανόητο και όμως αληθινό. Συστημικά ΜΜΕ αντί να προσπαθήσουν να αναδείξουν το μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα αναφορικά με την υπόθεση παρακολουθήσεων, επιδίδεται σε victim blaming.

Πιο συγκεκριμένα, σε κείμενο που δημοσιεύθηκε σε συστημικό ΜΜΕ, είναι εμφανές πως τα χρήματα που βγήκαν από τον κρατικό κορβανά και μοιράστηκαν αφειδώς σε ΜΜΕ δεν… πήγαν χαμένα. Η λίστα Πέτσα έπιασε τόπο.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και την απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Γνωρίζοντας όλοι αυτοί ότι αποτελούν «στόχους», πρέπει οι ίδιοι να παίρνουν βασικά μέτρα προστασίας τους;»

Ενώ συνέχισε με whataboutism και την επίρριψη των ευθυνών στον δημοσιογράφο (άκουσον άκουσον) που δεν έστειλε νωρίτερα το κινητό του για έλεγχο.

«Έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας και προσοχής αντιλαμβάνομαι και στην περίπτωση του δημοσιογράφου: πώς είναι δυνατόν έμπειρος δημοσιογράφος που ερευνούσε ακριβώς την κυβερνοασφάλεια να ξεγελάστηκε «κλικάροντας» ένα, εμφανώς, παραπλανητικό μήνυμα; Επίσης, γιατί του πήρε μήνες ολόκληρους να στείλει το κινητό του για έλεγχο;»

Καταλήγει μάλιστα φέρνοντας προ των «ευθυνών τους» τα θύματα παρακολούθησης, λέγοντας ουσιαστικά πως πριν κάνουν καταγγελίες να σιγουρευτούν ότι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

«Δεν θα έπρεπε οι άνθρωποι αυτοί προτού αρχίσουν τις καταγγελίες να έχουν βεβαιωθεί ότι πρώτα-πρώτα εκπλήρωσαν τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο; Ότι, αν μη τι άλλο, είχαν οι ίδιοι κάνει το αυτονόητο;»

Κανένας λόγος δε γίνεται φυσικά για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, ξεπερνώντας κάθε όριο λογικής

Exit mobile version