Υπόθεση παιδοβιασμών στον Κολωνό: Τον Γενάρη η πρώτη δίκη
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση παιδοβιασμών στον Κολωνό: Τον Γενάρη η πρώτη δίκη

SHARE THIS

Η έναρξη της πρώτης δίκης για την φρικτή υπόθεση μαστροπείας και παιδοβιασμών σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό ορίστηκε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2024.

Ειδικότερα, χθες (24/11) προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, όσον αφορά την πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η έναρξη της πρώτης δίκης ορίστηκε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2024 και συγκεκριμένα την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους αποδίδουν σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον βασικό κατηγορούμενο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προσθέτουν και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οι δικαστές κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Ο κατηγορούμενος μαστροπός και παιδοβιαστής, Ηλίας Μίχος παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία, αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου.

Μεταξύ αυτών που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι και 18 άνδρες που πλήρωσαν και συνευρέθησαν με την ανήλικη, μεταξύ των οποίων και ο δερματολόγος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, τέσσερις που συναντήθηκαν μαζί της αλλά δεν τέλεσαν γενετήσιες πράξεις καθώς εκείνη έφυγε, αλλά και δύο άνδρες που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Exit mobile version