Ισπανός Ευρωβουλευτής κοινοποιεί την αποκάλυψη της ROSA όσο τα συστημικά ΜΜΕ της Ελλάδας σιωπούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισπανός Ευρωβουλευτής κοινοποιεί την αποκάλυψη της ROSA όσο τα συστημικά ΜΜΕ της Ελλάδας σιωπούν

SHARE THIS

Από όταν λάβαμε στα χέρια μας την καταγγελία και το υλικό του Α.Α., γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό υλικό, που αναδεικνύει γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση της ελευθερίας του Τύπου.

Επίσης γνωρίζαμε, ότι τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ, δεν πρόκειται να δώσουν σημασία σε μια τόσο σοβαρή είδηση. Την ώρα, που ο Ισπανός Ευρωβουλευτής, Miguel Urbán Crespo της ευρωομάδας της Αριστεράς, κοινοποιεί την είδηση πως Ευρωπαίος δημοσιογράφος δέχεται αναίτια λεκτική επίθεση με ύβρεις και του απαγορεύεται να κάνει τη δουλειά του, στα συστημικά ΜΜΕ της Ελλάδας επικρατεί σιωπή.

Η είδηση, προκάλεσε σοκ και ενόχληση σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους, οι οποίοι από χθες σχολιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής, αντιλαμβανόμενος πόσο προβληματική είναι αυτή η κατάσταση, κοινοποίησε την καταγγελία.


Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μονάδες των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στο Μοναστηράκι, παρά το γεγονός ότι η διαδήλωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη είχε διακοπεί μετά την απόφαση του κρατούμενου να σταματήσει την απεργία πείνας.

Η παρουσία ειδικών αστυνομικών μονάδων σε ένα τόσο τουριστικό μέρος όπως το Μοναστηράκι ήταν μια εικόνα ασυνήθιστη και ως εκ τούτου αξιοσημείωτη. Ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος A.A., που ζει στην Ελλάδα αλλά εργάζεται συχνά σε άλλες χώρες του κόσμου, έβαλε σκοπό να κινηματογραφήσει αυτή την τόσο αντιδημοκρατική εικόνα, με την αστυνομία να επιδίδεται σε ύβρεις, απειλές προσαγωγής και εν τέλει αντιδημοκρατική εκδίωξη από την περιοχή.

 

Exit mobile version