Κ. Ρένεση: Φταίμε κι εμείς όλοι που το παιδί αυτό βασανίστηκε μ’ αυτό τον φρικτό τρόπο
KLELIA RENESI A / FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Ρένεση: Φταίμε κι εμείς όλοι που το παιδί αυτό βασανίστηκε μ’ αυτό τον φρικτό τρόπο

SHARE THIS

«Φταίμε που δεν νοιαζόμαστε, φταίμε που υπακούμε στο σπίτι -δουλειά – υποχρεώσεις κι αύριο μέρα είναι.. φταίμε που κοιτάμε μόνο κι έχουμε πάψει να ΒΛΕΠΟΥΜΕ» αναφέρει σε ανάρτησή της η γνωστή ηθοποιός Κλέλια Ρένεση για την φρικτή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο παιδί στον Κολωνό από έναν 53χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος.

Με κείμενό της, η Κ. Ρένεση υπογραμμίζει τη συλλογική ευθύνη που μας βαραίνει όλους, την γειτονιά, την κοινότητα, όταν παιδιά βασανίζονται με τέτοιο τρόπο δίπλα μας, χωρίς να παρεμβαίνει κανείς.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Εκατοντάδες τα ποστ για την 12χρονη.. όλοι εισαγγελείς. Όλοι περιμένουν δικαιοσύνη. Βρίζουν τον άντρα – τέρας , τη μάνα για αμέλεια, την δικαιοσύνη που φοβούνται πως για άλλη μια φορά θα ναι απούσα.. από κανέναν δεν διάβασα την πιο σοβαρή μέριμνα… ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, που ήταν η γειτονιά;!; όταν αυτό το τέρας εκμεταλλευόταν την φτώχεια κ την υπερφορτωμένη ζωή αυτής της μάνας.. αυτό το τέρας εκμεταλλευόταν και κάτι άλλο! Την αδιαφορία μιας ολόκληρης κοινότητας.. κ βέβαια ποιος να νοιαστεί για 7 παιδιά μιας καθαρίστριας;

Ποιος να τα φέρει σπίτι του να παίξουν με τα παιδιά του; Ποιος να’ χει το νου του αν ζουν σωστά κ με αξιοπρέπεια;

Είναι πολύ εύκολο να τα κοιτάμε όλα σαν ταινία.. σαν κάτι που δεν μας αφορά άμεσα. Κι ακόμα πιο εύκολο να δικάζουμε τους πάντες κ τα πάντα ως άξιοι δικαστές της ανημπόριας μας. Να γεμίζουμε χολή για όλο αυτό, χωρίς ποτέ να σκεφτούμε πως αν η κοινωνία που έχουμε φτιάξει ως πολίτες ήταν πιο ενεργή, αποβράσματα σαν αυτόν δεν θα είχαν τρόπο να ξεμυτίσουν , όχι να διαπράξουν τέτοια ανείπωτη ύβρη..

ΦΤΑΙΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ Μ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΡΙΧΤΟ ΤΡΟΠΟ..

Φταίμε που δεν νοιαζόμαστε, φταίμε που υπακούμε στο σπίτι -δουλειά – υποχρεώσεις κ αύριο μέρα είναι.. φταίμε που κοιτάμε μόνο κι έχουμε πάψει να ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

Τα παιδιά έπαψαν να είναι «τα παιδιά του χωριού, τα παιδιά μας» κ έγιναν « τα παιδί σου να κοιτάξεις εσύ κ άσε εμένα τι κάνω».

Βρε δεν τη θέλω αυτή την παρεούλα που λέγεται παρεάκι υποκρισίας, αυτονάρκωσης κ αυτοΰπνωσης, με ηρωικές δόσεις πληκτρολογίου…

Άιντε πάμε όλοι μαζί το άσμα…

ΒΓΑΛΤΑ ΠΕΡΑ ΜΟΝΑΧΗ ΣΟΥ , ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.,,, ΩΩΩΩΩΩΩ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ… ωωωωωωωωω
ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ».

Exit mobile version