Κακοποίηση ζώων: Οργή για τις«γαϊδουροδρομίες» με ανήλικους αναβάτες στη Λέσβο
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοποίηση ζώων: Οργή για τις«γαϊδουροδρομίες» με ανήλικους αναβάτες στη Λέσβο

SHARE THIS

Ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης ζώων στα πλαίσια του «εθίμου» και της «αναψυχής».

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί ένα νέο περιστατικό κακοποίησης γαϊδουριών στη Λέσβο, στα πλαίσια της καλοκαιρινής «αναυψυχής» μικρών και μεγάλων.

Όπως καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης», στην περιοχή Κώμη Λέσβου διοργανώθηκαν «Γαϊδουροδρομίες». Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, διακρίνονται ολοκάθαρα ανήλικοι αναβάτες να τρέχουν πάνω σε ταλαίπωρα γαϊδουράκια στη μέση τη δρόμου, ανάμεσα σε οχήματα που κυκλοφορούν κανονικά, ενώ χτυπούν τα ζώα με δύναμη για να πάνε πιο γρήγορα.

Στο βίντεο επίσης διακρίνονται και ακούγονται ενήλικες, ενδεχομένως και γονείς των παιδιών ανάμεσά τους, να «σπάνε» πλάκα, να ζητωκραυγάζουν και να παροτρύνουν τα παιδιά να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι πρόκειται να παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις «γαϊδουροδρομίες» στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου

«Γαϊδουροδρομίες» εν μέση οδώ στην Κώμη Λέσβου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. «Γαϊδουροδρομίες!». Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρόμου, με ΙΧ και μηχανάκια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δ/νση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω».

Από την πλευρά του ο δήμος Μυτιλήνης καταδικάζει τις «γαϊδουρομαχίες» στην Κώμη, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για κάποιο έθιμο.

«Λυπηρό γεγονός, δεν εκφράζει τις τοπικές κοινωνίες»

Μιλώντας στο Open ο Ηρακλής Κουντουρέλλης, γ.γ. Δήμου Μυτιλήνης ανέφερε «είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός που δεν εκφράζει τις τοπικές μας κοινωνίες».

«Λυπούμαστε που συμμετείχαν και γονείς. Εμείς θα καλέσουμε την τοπική κοινωνία να αποβάλει αυτά τα φαινόμενα, θα πούμε στη σχολική κοινότητα να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιδιά της Κώμης για να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι κάτι που δεν πρέπει να κακοποιούμε και πως έχουν δικαιώματα». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρέπει και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Έχουν μείνει ελάχιστα πλέον γαϊδούρια γιατί σήμερα δεν χρησιμοποιούνται για δουλειές όπως παλιά. Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία της περιοχής. Πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας και επειδή πάνε να εξαφανιστούν έχουμε διπλή υποχρέωση να τα φροντίσουμε», καταλήγει ο κ. Κουντουρέλλης.

 

 

Exit mobile version