Κάσος: Χωρίς καράβι μία εβδομάδα – «Eίμαστε εντελώς “νεκροί”»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάσος: Χωρίς καράβι μία εβδομάδα – «Eίμαστε εντελώς “νεκροί”»

SHARE THIS

Χωρίς το πλοίο της γραμμής παραμένει εδώ και μία εβδομάδα η Κάσος, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και γειτονικά νησιά

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, συνεχίζονται τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου, με συνέπεια να υπάρχουν ακυρώσεις από τουρίστες, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Μιχάλη Ερωτόκριτο.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, υπάρχουν ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον της τουριστικής σεζόν. Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από κόσμο και εμείς είμαστε εντελώς “νεκροί“», εξήγησε μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος που ετοιμάζεται για συνάντηση τη Δευτέρα, με τους αρμόδιους.

«Πλήττεται και το εμπόριο»

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ερωτόκριτος υπάρχει πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί.

Το πλοίο, όπως σημείωσε, είχε πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας ωστόσο χρειαζόταν να περάσει από επιθεώρηση.

«Εκτός από την Κάσο προβλήματα έχει και η Κάρπαθος αλλά εκεί υπάρχει το μεγάλο αεροδρόμιο», συνέχισε και εξήγησε ένα ακόμη πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Πλήττεται και το εμπόριο της Καρπάθου καθώς με τη μη έλευση του καραβιού έχουν μείνει νταλίκες στον Πειραιά. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ναύλωσε ένα Ρο-Ρο (σ.σ. πλοίο για την μεταφορά τροχοφόρων φορτίων) για το Ηράκλειο και σήμερα θα πάει προς Κάρπαθο και Κάσο μεταφέροντας ευπαθή εμπορεύματα και φάρμακα. Η Ανάφη συνδέεται καθημερινά με τη Σαντορίνη», εξήγησε.

Αντιπροσωπία θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα ώστε να συναντήσει τους αρμοδίους, με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως το αεροπορικό ταξίδι κοστίζει πλέον περί τα 250 ευρώ ανά άτομο.

 

Exit mobile version