Καταδίκασαν μαθητές για μία ημέρα και μία ώρα κατάληψης στο Αγρίνιο
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκασαν μαθητές για μία ημέρα και μία ώρα κατάληψης στο Αγρίνιο

SHARE THIS

Είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου.

Αδιανόητο και όμως αληθινό. Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στο Αγρίνιο, έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων με πρόσφατη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία καταδικάζει εννέα μαθητές, μετά από κατάληψη σε σχολείο της περιοχής.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των μαθητών Γυμνασίου με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο ήταν υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη μέρα, χωρίς να σημειωθούν οποιεσδήποτε υλικές ζημιές ή φθορές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το agriniotimes.gr οι διώξεις ασκήθηκαν μετά την αναφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τον Οκτώβριο του 2020. Σημαντικό να γίνει αναφορά είναι ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της άσκησης της επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την εισαγγελία ανηλίκων.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου συμμαθητές των κατηγορούμενων, γονείς, και καθηγητές. Την ποινική δίωξη των μαθητών καταδίκασε η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, το ίδιο μέσο υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου.

Exit mobile version