Καταγγελία για ΕΛΑΣ: Ο Θύμιος είχε πάει τέσσερις φορές στην Αστυνομία πριν εξαφανιστεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για ΕΛΑΣ: Ο Θύμιος είχε πάει τέσσερις φορές στην Αστυνομία πριν εξαφανιστεί

SHARE THIS

Σοβαρότατες καταγγελίες από το Silver Alert για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του 39χρονου από τον Πύργο που έχει εξαφανιστεί από τις 4 Μαΐου.

Αγνοούμενος για 13η μέρα παραμένει ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο, μετά το άγριο μπούλινγκ που υπέστη από 11 νταήδες της πόλης. Κι ενώ η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Αστυνομία βρίσκεται από χτες στα χέρια του εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas (του εθνικού συντονιστικού προγράμματος ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων) προχώρησε χτες σε πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Ο Θύμιος, όπως ανέφερε στην «Εφ.Συν.» μια γυναίκα που τον γνωρίζει και τον στηρίζει εδώ και χρόνια, είχε εξαφανιστεί ξανά στο παρελθόν για δύο μήνες, όταν και πάλι ένιωσε απειλημένος και φοβισμένος.

Ωστόσο, αυτή τη φορά οι άνθρωποι που τον αγαπούν φοβούνται για τα χειρότερα… Την ίδια αγωνία μοιράστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο Γεράσιμος Κουρούκλης, ανέφερε πως «υπάρχει μια οικειοθελής εξαφάνιση λόγω του φόβου και του πανικού. Ωστόσο, μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ο Ευθύμης, μετά τα πάνδεινα που έχει υποστεί πολλές φορές, να έχει βάλει σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του ή αυτοί οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν και δημιούργησαν όλο το θέμα του μπούλινγκ να έχουν βαλθεί να τον βγάλουν από τη μέση».

Ο κ. Κουρούκλης αποκάλυψε ότι η υπηρεσία αναζήτησης εξαφανισμένων ανθρώπων ενημερώθηκε στις 12 Μαΐου, 8 ολόκληρες μέρες μετά την εξαφάνιση του Θύμιου και 12 μέρες αφότου ο ίδιος είχε καταφύγει στην Αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια (όπου ξαναπήγε στις 4 Μαΐου) – εν τω μεταξύ ουδείς ενδιαφέρθηκε για την τύχη αυτού του βασανισμένου ανθρώπου. Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, που την Παρασκευή μετέδωσε το βίντεο που οδήγησε στην ταυτοποίηση των νταήδων του Πύργου, τη δήλωση εξαφάνισης και την ενεργοποίηση του Silver Alert έκανε η δημοσιογράφος και εθελόντρια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Νατάσα Μποζίνη, η οποία, όπως είπε στο «Φως στο τούνελ», είχε ενημερώσει και εγγράφως τις αρχές για όσα συνέβαιναν.

«Δυστυχώς, ο Ευθύμης είχε εξαφανιστεί γιατί κάποια καλόπαιδα θέλησαν να τον εξαφανίσουν από την πόλη», είπε ο κ. Κουρούκλης. «Οι ευθύνες θα αναζητηθούν», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «καλό είναι να προσέχουν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το διάστημα από 4 έως 11 Μαΐου έχει πολλά ποινικά αδικήματα για πολλούς». Οπως είπε, πριν από την εξαφάνισή του ο Θύμιος είχε κάνει τουλάχιστον τέσσερις καταγγελίες στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση των 11 που εμπλέκονται στην υπόθεση και στον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας μόλις το Σάββατο.

Exit mobile version