Καταγγελίες γυναικών για διαρροή φωτογραφιών στο Telegram
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες γυναικών για διαρροή φωτογραφιών στο Telegram

SHARE THIS

Ανυποψίαστες γυναίκες βλέπουν φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές τους να έχουν διαρρεύσει στην εφαρμογή Telegram.

“Προσοχή! Οι παρακάτω πληροφορίες ενδέχεται να ενοχλήσουν ορισμένα άτομα καθώς είναι πιθανό να επαναφέρουν μνήμες τραύματος”

Πάνω από 350 γυναίκες -μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης- έχουν δει να διαρρέουν φωτογραφίες τους και βίντεο στο Telegram.

Η διακίνηση φωτογραφιών χωρίς την έγκριση του κατόχου είναι αδίκημα και για αυτό τα θύματα απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπάρχει μια ομάδα στο Telegram που ονομάζεται “Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας“.

Εκεί χρήστες, κατά κύριο λόγο άντρες, μοιράζονται μηνύματα με λεπτομέρειες που προσβάλουν την αξιοπρέπεια των γυναικών και συνιστούν κακοποίηση. Οι ηλικίες των ανυποψίαστων γυναικών που βλέπουν τις φωτογραφίες τους να γίνονται αντικείμενο χλεύης και σεξουαλικών προθέσεων κυμαίνονται από πολύ μικρές έως και 40 ετών.

Οι φωτογραφίες επί το πλείστον έχουν δεχτεί επεξεργασία μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα.

“Πληρώνω και θέλω βίντεο από την… “

Σοκάρουν οι συνομιλίες που έχουν φτάσει στα χέρια των αρχών. Με μια πρώτη εκτίμηση παρουσιάζουν τις γυναίκες ως εμπόρευμα έτοιμο για πούλημα. Τα μέλη της ομάδας είναι πάνω από 15.000, ενώ προστίθενται συνεχώς και νέοι χρήστες.

Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;”, “Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;”, “Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος”, “Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε”, “Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι“.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα μηνύματα που υπάρχουν στην εφαρμογή.

Είναι τέτοια η εκτροπή των μελών που δεν διστάζουν να δώσουν και στοιχεία των γυναικών με αποτέλεσμα να τις βάζουν ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο.

Exit mobile version