Καταραχιάς: Απορρίφθηκε το αίτημα του διωκόμενου γιατρού για προσωρινή διακοπή απόλυσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταραχιάς: Απορρίφθηκε το αίτημα του διωκόμενου γιατρού για προσωρινή διακοπή απόλυσης

SHARE THIS

Ορίστηκε δικάσιμος για τις 25 Μαΐου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για προσωρινή διακοπή απόλυσης.

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα του διωκόμενου γιατρού και συνδικαλιστή Κώστα Καταραχιά για προσωρινή διακοπή απόλυσης, κι έτσι στην υπόθεση της εκδικητικής του απόλυσης, ορίστηκε δικάσιμος για τις 25 Μαΐου.

Μετά την χθεσινή (πρωτοφανή) πολιτική παρουσία του Υπουργείου Υγείας  διά του νομικού συμβούλου του Βασίλη Κικίλια στο δικαστήριο προφανώς με στόχο την άσκηση πίεση, -όπως δήλωσε στη ROSA ο Κώστας Καταραχιάς-, τελικά,  το αίτημα του γιατρού ο οποίος τόλμησε να αποκαλύψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η δίκη στην Ευελπίδων κράτησε περίπου μία ώρα και στη διάρκειά της οι συνήγοροι των δύο πλευρών εξέθεσαν τους ισχυρισμούς τους. Από την μία πλευρά όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των «ηρώων» υγειονομικών του ΕΣΥ και από την άλλη, το Υπουργείο, η 1η ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου (!) ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται ένας παραπάνω γιατρός, την ώρα που η κυβέρνηση επιτάσσει ιδιώτες!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποχώρησε χωρίς να ανακοινώσει πότε θα εκδοθεί η απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καταραχιάς εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή του δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. Στο πλευρό του, πλήθος αλληλέγγυων συναδέλφων, πολιτών και φοιτητών.

Είναι πια σαφές πόσο εκτιμά τον αγώνα των «ηρώων» γιατρών η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της σε ανθρώπους που ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές τους για το καθήκον και τον συνάνθρωπο.

Όμως, το κλίμα τρομοκράτησης φαίνεται πως θα πνιγεί στο κύμα αλληλεγγύης που ξέσπασε.

Exit mobile version