Κυρανάκης: Παραλήρημα κατά των Ρομά
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρανάκης: Παραλήρημα κατά των Ρομά

SHARE THIS

Όσα ειπώθηκαν από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη στην ενημερωτική εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, αποτελούν όνειδος για κάθε πολίτη.

Ο βουλευτής προχώρησε σε ένα παραλήρημα κατά των Ρομά, αναπαράγοντας στερεότυπα και δικαιολογώντας έμμεσα τον  πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

Η κυβέρνηση επενδύει στο μίσος και τον ρατσισμό, με στόχο να δικαιολογεί τη συνεχή αύξηση της καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών κατακτήσεων των πολιτών.

Μάλιστα ανέφερε: «Πράγματα που έχουν να κάνουν με βιασμούς ανηλίκων, εμπορία ανηλίκων, έχουμε περιπτώσεις που οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους για να παντρευτούν με άλλες οικογένειες σε ηλικίες 13-14 ετών. Βλέπουμε παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, βλέπουμε πυροβολισμούς, κλοπές, ληστείες» και προσέθεσε:  «τα επεισόδια που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, μαγαζιά, περιουσίες ανθρώπων αφορούν τελικά εργαζόμενους και φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο για τα επιδόματα που εισπράττουν οι Ρομά».

Ενώ τους κατηγόρησε ως ωφελούμενους από επιδόματα ανθρώπους που δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται. «Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ωφελούμενη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά:  «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε κάποιες αλήθειες που συμβαίνουν στους καταυλισμούς και είναι παραβατικές συμπεριφορές εδώ και χρόνια και να μένουμε άπραγοι».

Exit mobile version