Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλήθειες και σκιές στην πολιτική διαδρομή του πρωθυπουργού
EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλήθειες και σκιές στην πολιτική διαδρομή του πρωθυπουργού

SHARE THIS

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ρίχνει φως στην πολιτική διαδρομή του πρωθυπουργού, φωτίζοντας γνωστές και λιγότερο γνωστές πτυχές του.

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις «Νήσος» το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά «Μια καριέρα: Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πρόκειται για την πρώτη πολιτική βιογραφία που αφορά τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Μητσοτάκη μέχρι το 2019 και τη στιγμή που εκλέχθηκε πρωθυπουργός. Όπως αποκαλύπτεται πολλά από όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει κατά καιρούς δεν έχουν καμία σχέση με το επίσημο βιογραφικό του, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχολιάζοντας το βιβλίο, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης με ανάρτηση στο Facebook τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως δευτέρα φύση τη συνήθεια να υποδύεται κάτι που δεν είναι. Διαβάζοντας το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες εκπλήσσεται κανείς από το πόσο μόνιμο και διαρκές είναι αυτό το μοτίβο:

– Ένας άνθρωπος που υποδύεται τον ‘πολιτικό εξόριστο’, επειδή μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Παρίσι, κάτω από τις φτερούγες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

– Ένας άνθρωπος που μορφώθηκε στα μεγαλύτερα αγγλόφωνα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσα σε μια προστατευμένη γυάλα μιας πολιτικής δυναστείας, που του εξασφάλιζε την εύνοια ακόμα και του Αμερικανού πλανητάρχη, υποδυόμενος ότι δεν ανήκει στην ελίτ και δεν ευνοήθηκε από την οικογενειοκρατία.

– Ένας άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι δεν θα μπει στην πολιτική, τη στιγμή που ετοιμαζόταν, γυαλιζόταν, βραβευόταν με όλες εκείνες τις ιδιότητες που χτίζανε το πολιτικό βιογραφικό του.

– Ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ιδιότητα του “ανθρώπου της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα” και μάλιστα “πετυχημένου”: στην πραγματικότητα ενός γόνου εκκολαφθέντος κατά παραγγελία στον τραπεζικό τομέα, πριν μεταπηδήσει στη Βουλή με τη δανειακή διευκόλυνση της Siemens.

– Ένας άνθρωπος που διεκδικεί την καταγγελία του ‘λαϊκισμού’ στην εξωτερική πολιτική, συγγράφοντας μάλιστα και μια εργασία “έργο ζωής” (απολαυστική η αποδόμησή της από τον Δημήτρη Ψαρρά με τη γνωστή του μαεστρία), την ίδια στιγμή που ο ίδιος αξιοποίησε τον εθνικισμό για το Μακεδονικό ώστε να κερδίσει το 2019 την πρωθυπουργία.

– Ένας άνθρωπος που αξιώνει τον χαρακτηρισμό του “κεντρώου” και του “φιλελεύθερου”, τη στιγμή που έχει μεθοδικά χτίσει την πολιτική του συμμαχία με την άκρα δεξιά εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και σε βάρος της ίδιας του της αδελφής και του “πολιτικού φιλελευθερισμού” που αμφότεροι διεκδικούν να εκφράσουν…

Αν όλη η πολιτική σου διαδρομή (το ίδιο σου το είναι!) εξαρτάται από την μεταμφίεση σε κάτι που δεν είσαι, τότε πώς να μην βλέπεις γύρω σου μόνον επαγγελματίες ψεύτες; (…)».


Exit mobile version