Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

SHARE THIS

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει λόγο για αρνησιδικία της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με αίτημα να επιλυθεί το ζήτημα που ανέκυψε από τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δ. Κουφοντίνας κάνει λόγο για αρνησιδικία της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι παραβιάζονται τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες –αφού στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε την ποινή των 19 χρόνων που του είχαν επιβληθεί στη φυλακή– εξάσκησε το δικαίωμά του και αιτήθηκε αποφυλάκιση, που θα εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας αφότου η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου αποφάσισε αναίτια να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Exit mobile version