Κουκουλοφόροι κατέλαβαν ΕΠΑΛ και στον Εύοσμο  – Επιθέσεις και φωτιές (Videos)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουκουλοφόροι κατέλαβαν ΕΠΑΛ και στον Εύοσμο – Επιθέσεις και φωτιές (Videos)

SHARE THIS

Σε ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, κουκουλοφόροι έχουν καταλάβει το σχολείο, στο οποίο δεν είχε οργανωθεί καμία αντιφασιστική κινητοποίηση για να μπορεί να τα "ρίξει" κάπου η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για μία ακόμη ημέρα καθίσταται σαφές ότι η λογική των ίσων αποστάσεων και η θεωρία των δύο άκρων είναι εντελώς σαθρές καθώς μόνο σε έξαρση της φασιστικής βίας μπορεί να οδηγήσει η ανοχή σε αυτήν.

Σε ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, κουκουλοφόροι έχουν καταλάβει το σχολείο, στο οποίο δεν είχε οργανωθεί καμία αντιφασιστική κινητοποίηση για να μπορεί να τα ρίξει κάπου η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Οι κουκουλοφόροι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το σχολείο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, ενώ χθες τραυμάτισαν μία δημοσιογράφο.

Οι μαθητές έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων.

Χθες, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, στο σχολείο φαίνεται να μπαίνουν ανενόχλητοι μέλη φασιστικών εξωσχολικών ομάδων, με μαθητές κι εκπαιδευτικούς κλειδωμένους στο σχολείο!

Οι καταληψίες έβαλαν φωτιά σε κάδο, πέταξαν καπνογόνα, πέτρες και κροτίδες, ενώ κάποια στιγμή κινήθηκαν απειλητικά και κατά δημοσιογράφων.

Δείτε βίντεο:

Την ίδια ώρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σημειώνονται διαπληκτισμοί μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, των ΕΛΜΕ και τις δυνάμεις της αστυνομίας όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Exit mobile version