Κουνάει το δάχτυλο στους εμπόρους ο Άδωνις: «Να σταματήσουν να γκρινιάζουν»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουνάει το δάχτυλο στους εμπόρους ο Άδωνις: «Να σταματήσουν να γκρινιάζουν»

SHARE THIS

Προκλητικός υπήρξε ακόμη μία φορά όταν μέσα σ' άκρες «εκβίασε» τους εμπόρους με το τελεσίγραφό του: «Αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away να μην πάρουμε κανένα μέτρο.».  

Σωρεία αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες, που δίνουν «πάσο ελευθέρας» στις εκκλησίες και βάζουν στο «μάτι του κυκλώνα» και πάλι λιανεμπόριο και εστίαση.

Μιλώντας στο «Live News», ο υπουργός αρχικά επισήμανε, πως «το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση». Εύλογα αναρωτιέται κανείς λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι στην εκκλησία να ακολουθηθεί ακριβώς η ίδια διαδικασία, αφού δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση κατά τα λεγόμενα πάντα του Άδωνι.

«Να σταματήσουν να γκρινιάζουν οι έμποροι»

«Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», σημείωσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας μάλιστα τους εμπόρους να σταματήσουν να «γκρινιάζουν». Παράλληλα, γαι ακόμη μία φορά προέβαλε το αφήγημά του για… καλπάζουσα οικονομία και μεγάλη κατανάλωση από τους πολίτες.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μέτρα, δε θα έχουν καμία επίπτωση στο εμπόριο. Το λιανικό εμπόριο τους τελευταίους μήνες πάει από το καλό στο καλύτερο. Όποιος έμπορος δεν το παραδεχτείτε, λέει ψέματα», τόνισε.

Προκλητικός υπήρξε ακόμη μία φορά όταν μέσα σ’ άκρες «εκβίασε» τους εμπόρους με το τελεσίγραφό του: «Αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away να μην πάρουμε κανένα μέτρο. Αν δεν το θέλουν, και φαντάζομαι δεν το θέλει κανείς, πρέπει να πάρουμε μέτρα. Λιγότερη γκρίνια και καλύτερη διάθεση».

Άλλο η εκκλησία άλλο το εμπόριο, επιμένει

«Είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δε βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δε θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Τσίπρα για την ερώτηση που έφερε στη Βουλή.

«Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική. Ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός». Ενώ δίνοντας ρεσιτάλ σκοταδισμού, συνέχισε «και να να το πούμε και αυτό, για τον πιστό η πρόσβαση στο χώρο λατρείας αποτελεί τόσο κορυφαίο ζήτημα ύπαρξης όσο και το να φάει το φαγητό του, η πίστη είναι εξέχουσα έκφραση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι το ίδιο με την εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνεται η εξίσωση, είναι βλάσφημη».

Exit mobile version