Κοζάνη: Άγρια αστυνομική καταστολή σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τα φωτοβολταϊκά (Video)
TWITTER @PAMEHELLAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Άγρια αστυνομική καταστολή σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τα φωτοβολταϊκά (Video)

SHARE THIS

Αρχικά συνελήφθη κάτοικος που μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Εικόνες ντροπής από την αστυνομική καταστολή στην Κοζάνη. Συλλήψεις, τραυματισμοί και λιποθυμίες σημειώθηκαν στην Καλαμιά, όταν σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με άγρια καταστολή στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ kozan.gr κάτοικοι και συμπαραστάτες στον αγώνα τους μπήκαν μπροστά μηχανήματα αντιδρώντας στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα στο χωριό τους, με την αστυνομία να τους απομακρύνει ακόμη και σηκωτούς, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, η αστυνομία τους ζήτησε να αποχωρήσουν με τους κατοίκους να αρνούνται.

Όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, αρχικά συνελήφθη κάτοικος που μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

Χαρακτηριστικά, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Πράσσος βρέθηκε με σκισμένα ρούχα, υποβασταζόμενος, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Χρήστος Ψαλίδας, Πρόεδρος Συντονιστικού Οργάνου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, που βρέθηκαν στο σημείο και συμπαραστάθηκαν στο σημείο μαζί με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης Νόντα Στολτίδη και τον Μιχάλη Καραμπατζιά Δημοτικό Σύμβουλο Βοΐου.

Exit mobile version