Κρήτη: Αναμονή ως και 6 ώρες καταγγέλλουν οι ασθενείς στο Βενιζέλειο
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Αναμονή ως και 6 ώρες καταγγέλλουν οι ασθενείς στο Βενιζέλειο

SHARE THIS

Συνέχεια στις εικόνες διάλυσης που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Εικόνες που προκαλούν θλίψη και οργή έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, με την υπομονή ασθενών και προσωπικού να δοκιμάζεται εξαιτίας της εγκληματικής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν δομές του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, στη βραδυνή εφημερία της Δευτέρας (31/7), ασθενείς με τις οικογένειές τους, συχνά ηλικιωμένοι, περίμεναν επί ώρες  ώστε να εξυπηρετηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με τον αριθμό προτεραιότητας στο χέρι.

Σύμφωνα με δημοσέιουμα του Cretalive, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Παθολογικό των ΤΕΠ.

Όπως αναφέρουν ασθενείς στο τοπικό μέσο, ο μέσος όρος αναμονής φτάνει τις 5 με 6 ώρες, με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας τους να κορυφώνεται. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν αδιάκοπα συμβάντα με προτεραιότητα.

Αυτή η βασανιστική κατάσταση συχνά δοκιμάζει την υπομονή κάποιων ασθενών, οι οποίοι, μην αντέχοντας άλλο, αντιδρούν έντονα, ενώ όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας, την ώρα που σε όλες τις δομές δημόσιας υγείας οι συνθήκες διάλυσης και επιρατούν δεν επιτρέπουν σε γιατρούς και νοσηλευτές να συνδράμουν επαρκώς τους ασθενείς, δουλεύοντας ταυτόχρονα και οι ίδιοι με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Exit mobile version