Συνελήφθη ο Λιγνάδης: Εκδόθηκε ένταλμα μετά την κοινωνική κατακραυγή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο Λιγνάδης: Εκδόθηκε ένταλμα μετά την κοινωνική κατακραυγή

SHARE THIS

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, μεταφέρεται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ

Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, μετά τις αντιδράσεις του κόσμου για το γεγονός ότι ενώ εκκρεμούν τόσες καταγγελίες σε βάρος του ο ίδιος νωρίτερα σήμερα πήγε στην ΓΑΔΑ και αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του και ρώτησε αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ωστόσο οι Αρχές ενημέρωσαν τότε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι αρχές τον συνέλαβαν στο σπίτι που είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στις Αρχές ενώ η κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Η σύλληψη του Δ. Λιγνάδη έγινε ενώ κατατέθηκε νέα μήνυση εναντίον του, που φέρεται να αφορά υπόθεση βιασμού που έγινε πριν από έξι χρόνια, η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης Το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη σύλληψη:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται.

Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Exit mobile version