Λιμενεργάτες: Το Σωματείο απαιτεί την απομάκρυνση όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω καπνών
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενεργάτες: Το Σωματείο απαιτεί την απομάκρυνση όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω καπνών

SHARE THIS

Την προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω των καπνών απαιτεί από την εργοδοσία το Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ.

Την προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω των καπνών από τις πυρκαγιές που καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο λιμάνι, απαιτεί από την εργοδοσία το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το σωματείο πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (19/07) παρέβαση στην εργοδοσία της COSCO απαιτώντας την απομάκρυνση των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όποιου άλλου αισθάνεται δυσφορία λόγω των καπνών από τις πυρκαγιές που μαίνονται για τρίτη ημέρα (και) στην Αττική.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Παρέμβαση πραγματοποίησε πριν από λίγο το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στην εργοδοσία της Cosco απαιτώντας την απομάκρυνση των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όποιου άλλου αισθάνεται δυσφορία, από τον χώρο του λιμανιού και την μετάβαση τους σε ασφαλές σημείο, καθώς η ατμόσφαιρα στο λιμάνι κατά περιόδους γίνεται αποπνικτική λόγω των καπνών από τις πυρκαγιές που καίνε εδώ και δύο ημέρες στην Αττική.

Η εργοδοσία μας διαβεβαίωνε ότι έχουν απομακρυνθεί όσοι συνάδελφοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μόλις πριν από λίγο συνάδελφος μας με βαλβίδα στην καρδιά αποχώρησε από το λιμάνι με δύσπνοια.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαφή με το σωματείο και είμαστε σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Αν η ατμόσφαιρα επιβαρυνθεί κι άλλο έχουμε ήδη απαιτήσει από την εργοδοσία να κλείσει το λιμάνι.

ΣΕΜΠΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟΥ Περάματος Γραφείο Π13, Τηλέφωνα: 6907538256,
Email Επικοινωνίας: enedep2014@yahoo.gr SITE: enedep.gr
19/07/2023

Exit mobile version